Pieksämäen kaupungin liikuntainvestointeihin on varattu vuodelle 2019 yhteensä 750 000 euroa.

 

Uhomäen hiihtokeskuksen perusparannus

Uhomäellä muutetaan reititystä ja kunnostetaan latupohjia. Lisäksi rakennetaan kuntoportaat ja uusitaan kaikki opasteet. Hankkeeseen varataan 50 000 euroa. Tämän lisäksi erillisprojektina alueella toteutetaan latuvalaistuksen uusiminen.

 

Hiekanpään koulun lähiliikuntapaikan aloitus

Hiekanpään koulupihaan sekä sen lähiympäristöön suunniteltua lähiliikuntapaikkaa aletaan rakentamaan vaiheittain. Vuonna 2019 rakentaminen kohdistuu pohjatöihin sekä luultavasti joidenkin pinnoitteiden asentamiseen. Kustannusarvio on 50 000 euroa. Seuraavassa vaiheessa vuonna 2020 hankintaan ja asennetaan liikuntavälineistö.

 

Kontiopuiston liikuntahallin korjaukset

Kontiopuiston vaiheistettua remonttia jatketaan. Vuonna 2019 korjataan ainakin salaojia ja sisätilojen pintoja. Hankkeeseen on varattu 100 000 euroa.

 

Keskuskentän huoltorakennuksen rakentaminen

Palaneen ja puretun vanhan huoltorakennuksen tilalle rakennetaan uusi rakennus. Rakennukseen tulee käyttäjien pukutiloja, kahvilatilaa tapahtumia varten, toimistotila ja varastotiloja. Rakennus on kooltaan noin 300 m2 eli vanhaa rakennusta kompaktimpi. Hankkeen kustannusarvio on 500 000 euroa.

 

Liikuntatoimen kaluston uudistaminen

Liikuntatoimen liikuntapaikkakalustoa uusitaan kahdessa vaiheessa vuosina 2019 ja 2020. Vuonna 2019 hankintaan on varattu 50 000 euroa. Tällä määrärahalla hankitaan kenttien hoidossa tarvittava pienoistraktori lisälaitteineen.

 

Jäähallin tekniikan korjaukset

Investointiohjelman lisäksi kaupungin talousarviossa vuodelle 2019 on varattuna lisäavustus Jäähalli Oy:lle. Avustuksella tehdään välttämättömät korjaukset jäähallin kiinteistötekniikkaan ja automaatiojärjestelmään.