Kokoontumisrajoitukset päättyivät Essoten alueella 14.6. klo 17.00

17.6.2021

Kokoontumisrajoitukset päättyivät Essoten alueella 14.6. klo 17.00

Itä-Suomen Aluehallintovirasto on kumonnut eilen 4.6.2021 antamansa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevan rajoituspäätöksen Essoten kuntien alueilla 14.6.2021 klo 17 lähtien.

Sosiaali- ja terveysministeriö ei enää ohjaa rajoittamaan yleisötilaisuuksia epidemian perustason alueilla. Essoten alueella epidemiatilanne on rauhallinen ja perustasolla. Epidemiatilanne ei tällä hetkellä uhkaa terveydenhuollon toimintakapasiteettia Essoten alueella.

Rajoituksien purkamisesta huolimatta on edelleen huolehdittava, että käsienpesuun on mahdollisuus, käsidesiä on tarjolla ja etäisyyden pitäminen on mahdollista. Terveysturvallisuussuunnitelman laatiminen auttaa tapahtuman järjestäjää huolehtimaan tilaisuuden terveysturvallisuudesta.

Koko tiedote löytyy täältä Avin tiedote 14.6.2021.

THL suosittelee maskin käyttöä edelleen tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen ei ole mahdollista sekä koronatestiin mennessä ja sieltä poistuessa ja matkustuksen vuoksi karanteeniin asetetuille, kun siirrytään kulkuvälineestä karanteenipaikkaan. Ohjeet maskin käytöstä epidemian eri vaiheissa löytyvät täältä Ohjeistus maskin käytöstä.

[ssba]