Koronarajoituksia kevennetään 3.5.2021

2.5.2021

Koronarajoituksia kevennetään 3.5.2021

Essoten alueella koronatilanne on pysynyt hyvänä, joten rajoituksia kevennetään 3.5.2021 alkaen. AVI on linjannut, että kokoontumisrajoitus nousee 50 henkeen. Uudet rajoitukset ovat voimassa 31.5.2021 saakka.

 

3.5.2021 alkaen rajoitukset ovat seuraavat:

-Uimahalli on auki rajatusti, mutta sisään voi ottaa nykyistä enemmän asiakkaita. Maksimiyleisömäärä on 50 henkilöä per tila. Tämä tarkoittaa, että pukuhuoneissa, allasosastolla ja muissa tiloissa on jokaisessa erillinen 50 henkilön rajoitus. Uimahallin aukioloajat ovat seuraavat: ma-to 14.00-20.00, pe 14.00-19.00, la-su suljettu. Lisäksi aamu-uinti alkaa jälleen tuttuina ajankohtina tiistaisin ja perjantaisin klo 6-8. Koulujen uimaopetus sekä allaskuntoutus ovat mahdollisia arkisin klo 8-14, jolloin halli on muulta yleisöltä suljettu.

-Uimahallin kuntosali on käytettävissä klo 6.00 – 21.00 joka päivä, myös viikonloppuisin. Kuntosalilla on 50 henkilön rajoitus.

-Liikuntahallit (sisältäen kuntosalit), koulujen liikuntasalit ja uimahallin liikuntasalit ovat avoinna kaikille käyttäjäryhmille. Kaikissa sisäliikuntatiloissa on 50 henkilön rajoitus. Rajoitus koskee jokaista tilaa erikseen. Isoimmissa saleissa erillisiä tiloja on mahdollista lohkoa väliverhoilla. Otteluiden ja turnausten järjestäminen on mahdollista. 50 henkilön rajoitus voidaan ylittää, jos 1) käytettävissä on erilliset katsomoalueet, joiden välissä on selkeät suojavyöhykkeet, 2) jokaisella katsomoalueella on enintään 50 henkilöä, 3) jokaiselle katsomoalueelle on omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) ja oma tapahtumahenkilökunta ja 4) yleisön turvallisuus pystytään varmistamaan kullakin katsomoalueella.

-Jäähalli pysyy suljettuna.

-Ulkoliikuntapaikat ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Tapahtumien järjestämistä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa (kuten keskuskentällä ja tekonurmella) koskevat samat määräykset kuin sisätilojen tapahtumia.

 

Liikuntapaikoilla asioivien tulee noudattaa seuraavia terveysturvallisuussääntöjä:

-Valmentajat ja huoltajat käyttävät kasvomaskeja aina sisätiloissa.

-Huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta liikuntapaikoilla.

-Harrastusryhmät pysyvät koko ajan samoina.

-Liikuntatiloihin sisääntulo ja poistuminen porrastetaan ryhmien välillä.

-Pidetään turvavälit mahdollisuuksien mukaan ja lajien luonne huomioiden.

[ssba]