Rajoituksia vähennetään ja liikuntapaikkoja avataan

8.1.2021

Rajoituksia vähennetään ja liikuntapaikkoja avataan

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuus Etelä-Savon alueella on vähentynyt. Parantuneen koronatilanteen johdosta Pieksämäen kaupungin liikuntatilat avataan maanantaina 11.1.

-Koulujen liikuntasalit avataan alle 18-vuotiaiden ryhmille. Harjoitusten ja pelien järjestäminen on mahdollista. Harjoitusryhmät eivät saa sekoittua ja kohdata liikuntatiloissa. Koulujen liikuntasaleja ovat Harjun, Kontiopuiston ja Lukion (B-rakennus) liikuntasalit.

-Liikuntahallit avataan alle 18-vuotiaiden ryhmille. Harjoitusten ja pelien järjestäminen on mahdollista. Harjoitusryhmät eivät saa sekoittua ja kohdata liikuntatiloissa. Peleihin ei oteta yleisöä. Ohjeistus koskee seuraavia liikuntatiloja: Urheilutalo, Kontiopuiston liikuntahalli, Siilin sali, Virtasalmen Ojintalo ja Jäppilän monitoimitaloa.

-Uimahalli avataan yleisölle rajatusti. Hallin allasosasto ja kuntosali avataan kaikille käyttäjäryhmille ilman ikärajausta. Maksimiyleisömäärä on 20 henkilöä per tila. Tämä tarkoittaa, että pukuhuoneissa, allasosastolla ja kuntosalilla on jokaisessa erillinen 20 henkilön rajoitus. Aukioloajat ovat seuraavat: ma, ke ja to 12:00-20:00, ti 9:00-20:00, pe 9:00-19:00, la 12:00-18:00, su suljettu. Aamu-uintia ei ole. Koululaisryhmät ja muut ryhmät voivat käyttää allasosastoa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin ennen hallin aukeamista. Hallin henkilökunta huolehtii yleisörajoitusten hallinnasta ja antaa tarkempia ohjeita.

-Jäähalli avataan alle 18-vuotiaiden ryhmille. Harjoitusten ja pelien järjestäminen on mahdollista. Harjoitusryhmät eivät saa sekoittua ja kohdata liikuntatiloissa. Peleihin ei oteta yleisöä.

-Ulkoliikuntapaikat ovat kaikkien käytettävissä. Liikuntapaikoilla tulee huolehtia turvavälien pitämisestä.

-Urheiluakatemian toiminta jatkuu.

-Yli 18-vuotiaiden ryhmämuotoinen liikuntatoiminta sisätiloissa on tauolla.

 

Liikuntapaikkojen avautuessa tulee kaikkien aikuisten noudattaa seuraavia terveysturvallisuussääntöjä:

-Sisäliikuntatiloihin vain joukkueen valmentajat ja huoltajat. Ei vanhempia liikuntakiinteistöjen sisätiloihin.

-Valmentajat ja huoltajat käyttävät kasvomaskeja aina sisätiloissa.

-Pidetään turvavälit myös liikuntatilojen piha-alueilla.

-Huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta liikuntapaikoilla.

[ssba]