Liikuntapaikkojen rajoitukset pysyvät ennallaan

29.3.2021

Liikuntapaikkojen rajoitukset pysyvät ennallaan

Pieksämäen kaupungin liikuntapaikkojen koronarajoitukset pysyvät ennallaan. Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

 

Rajoitukset 29.3.2021 alkaen:

-Vuonna 2001 ja sitä ennen syntyneiden harrastustoiminta on tauolla sisätiloissa. Myös yläkouluikäisten eli 2007 ja sitä ennen syntyneiden harrastustoiminta on tauolla. Tauko koskee harjoituksia, kilpailuja, pelejä ja turnauksia.

-Koulujen liikuntasalit, uimahallin liikuntasalit ja liikuntahallit ovat käytettävissä alakouluikäisten (2008 ja sitä nuorempien) harrastusryhmille. Osallistujamäärä on enintään 20 henkilöä yhdessä tilassa. Liikuntahalli on mahdollista jakaa väliverhoilla erillisiksi tiloiksi, jolloin jokaisessa lohkossa on erillinen 20 henkilön rajoitus. Harjoitusryhmät ja niiden ohjaajat eivät saa sekoittua keskenään. Kilpailujen, pelien ja turnausten järjestäminen ei ole mahdollista.

-Uimahalli ja uimahallin kuntosali pysyvät suljettuina. Ainoastaan päiväkotien ja koulujen uinninopetus sekä allaskuntoutus jatkuvat.

-Jäähalli pysyy suljettuna eikä sitä avata enää tällä kaudella.

-Kontiopuiston liikuntahallin, Jäppilän ja Virtasalmen kuntosalit on suljettu.

-Urheiluakatemian toiminta on tauolla.

-Perhevuorot jatkuvat. Tarvittaessa vuorojen väliin aikataulutetaan tyhjiä välivuoroja, jotta perheet eivät kohtaa liikuntatiloissa ja ilmanvaihto ehtii vaikuttaa.

-Ulkoliikuntapaikat ovat kaikkien käytettävissä. Toistuvaluonteista harrastustoimintaa, kuten seuratoimintaa ja ryhmäliikuntaa saa järjestää ulkoliikuntapaikoilla enintään 10 hengen ryhmissä. Tällöin tulee huolehtia turvavälien pitämisestä. Muut kokoontumiset ulkoliikuntapaikoilla eivät ole mahdollisia.

-Ammatikseen ja maajoukkuetasolla urheilevat sekä sm-kilpailuihin tai lajiliiton valintajärjestelmän kautta kansainvälisiin kilpailuihin valmistautuvat urheilijat voivat tehdä yksilöharjoittelua sisäliikuntatiloissa. Ryhmämuotoinen toiminta ei ole mahdollista.

 

Liikuntapaikoilla asioivien tulee noudattaa seuraavia terveysturvallisuussääntöjä:

-Sisäliikuntatiloihin vain joukkueen valmentajat ja huoltajat. Ei vanhempia liikuntakiinteistöjen sisätiloihin.

-Harjoituksiin saattajien lähikontaktit vältetään.

-Valmentajat ja huoltajat käyttävät kasvomaskeja sisätiloissa.

-Turvavälit pidetään myös liikuntatilojen piha-alueilla.

-Huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta liikuntapaikoilla.

[ssba]