Liikuntapaikkojen rajoitukset pysyvät ennallaan

20.1.2021

Liikuntapaikkojen rajoitukset pysyvät ennallaan

Koronavirustartuntojen määrä Etelä-Savon alueella on vähentynyt ja maakunta on siirtynyt epidemian perusvaiheeseen. Rajoitukset pysyvät kuitenkin entisellään, koska uusia muunnoksia viruksesta on liikkeellä. Tavoitteena on, etteivät tartunnat lähtisi hallitsemattomaan nousuun. Pieksämäellä liikuntapaikkojen rajoitukset pysyvät ennallaan ja uusi rajoitusjakso kestää 22.2. saakka.

Voimassa ovat seuraavat rajoitukset:

-Koulujen liikuntasalit ovat käytettävissä alle 18-vuotiaiden ryhmille. Harjoitusten ja pelien järjestäminen on mahdollista. Harjoitusryhmät eivät saa sekoittua ja kohdata liikuntatiloissa. Koulujen liikuntasaleja ovat Harjun, Kontiopuiston ja Lukion (B-rakennus) liikuntasalit.

-Liikuntahallit ovat käytettävissä alle 18-vuotiaiden ryhmille. Harjoitusten ja pelien järjestäminen on mahdollista. Harjoitusryhmät eivät saa sekoittua ja kohdata liikuntatiloissa. Peleihin ei oteta yleisöä. Ohjeistus koskee seuraavia liikuntatiloja: Urheilutalo, Kontiopuiston liikuntahalli, Siilin sali, Virtasalmen Ojintalo ja Jäppilän monitoimitalo.

-Uimahalli on auki rajatusti. Hallin allasosasto ja kuntosali on avoinna kaikille käyttäjäryhmille ilman ikärajausta. Maksimiyleisömäärä on 20 henkilöä per tila. Tämä tarkoittaa, että pukuhuoneissa, allasosastolla ja kuntosalilla on jokaisessa erillinen 20 henkilön rajoitus. Aukioloajat ovat seuraavat: ma, ke ja to 12:00-20:00, ti 9:00-20:00, pe 9:00-19:00, la 12:00-18:00, su suljettu. Aamu-uintia ei ole. Koululaisryhmät ja muut ryhmät voivat käyttää allasosastoa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin ennen hallin aukeamista. Hallin henkilökunta huolehtii yleisörajoitusten hallinnasta ja antaa tarkempia ohjeita.

-Jäähalli on käytettävissä alle 18-vuotiaiden ryhmille. Harjoitusten ja pelien järjestäminen on mahdollista. Harjoitusryhmät eivät saa sekoittua ja kohdata liikuntatiloissa. Peleihin ei oteta yleisöä.

-Ulkoliikuntapaikat ovat kaikkien käytettävissä. Liikuntapaikoilla tulee huolehtia turvavälien pitämisestä.

-Urheiluakatemian toiminta jatkuu.

-Yli 18-vuotiaiden ryhmämuotoinen liikuntatoiminta sisätiloissa on tauolla.

 

Liikuntapaikoilla asioivien tulee noudattaa seuraavia terveysturvallisuussääntöjä:

-Sisäliikuntatiloihin vain joukkueen valmentajat ja huoltajat. Ei vanhempia liikuntakiinteistöjen sisätiloihin.

-Valmentajat ja huoltajat käyttävät kasvomaskeja aina sisätiloissa.

-Pidetään turvavälit myös liikuntatilojen piha-alueilla.

-Huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta liikuntapaikoilla.

[ssba]