Lisää matalankynnyksen suunnistusratoja Kontiopuistossa

29.4.2020

Lisää matalankynnyksen suunnistusratoja Kontiopuistossa

Kontiopuiston Huhtirastien runsaan positiivisen palautteen johdosta Kontiopuiston uudelle kartalle, pururadan maastoon on avattu kaksi uutta omatoimisuunnistusrataa: C-polku 2,1km (8rastia) ja C-haaste 2,3km (9 rastia).

Ensimmäinen kulkee nimensä mukaisesti pitkälti polkuja pitkin, siinä on helpot rastipisteet ja sen voi kulkea halutessaan vaikka maastopyörällä. C-haasteessa on enemmän selkeitä reitinvalintavaihtoehtoja, rastipisteet ovat hiukkasen haastavampia ja halutessaan saa metsämaastoa tossun alle. Rastipisteet on merkitty tuttuun tapaan sinisin kuitunauhoin, joissa on tussilla merkitty rastien koodit. Rastimääritteet löytyvät kartasta. C-haasteessa on pari tien ylitystä, joissa kannattaa olla tarkkana. Muistathan että piha-alueet ovat suunnistajalle kiellettyä aluetta.

Kartat ja lähtöpaikan sijainti löytyvät UsynligO-sovelluksen sivuilta nimellä Kontiopuiston Toukorastit (28.4.). Huomaa, että UsynligO-sovelluksen kieleksi voi vaihtaa suomen kielen alhaalla olevasta valikosta.

Tee samat etukäteisvalmistelut kuin ennenkin (perusohjeet löydät usynligo.no-sivuilta).

Sovelluksen avulla voit ottaa itsellesi ajan (rastiväliaikoineen) ja voit halutessasi julkistaa tulokset. Sovellus ilmoittaa äänimerkillä, milloin olet lähdössä, rasteilla ja maalissa, kun vain olet laittanut puhelimen ja sovelluksen asetukset oikein. Muista aina ladata kännykkäsi täyteen ja ilmoita jollekin minne olet menossa ennen suunnistusta sekä tietenkin vallitsevat korona- ja kokoontumisohjeet.

Ilmoittakaa tuttuun tapaan sähköpostilla, jos on jotain kommentoitavaa radasta, rasteista tai sovelluksesta.

Kari Laitinen
kari.laitinen@edu.pieksamaki.fi

[ssba]