Pieni kevennys nuorten liikunnan rajoituksiin

31.3.2021

Pieni kevennys nuorten liikunnan rajoituksiin

Koronarajoituksia kevennetään Essoten alueella hieman nuorten osalta. 2001-2007 syntyneiden ryhmäliikunta on mahdollista ulkotiloissa enintään 10 hengen ryhmissä. Kevennys tulee voimaan 5.4.2021 alkaen. Essote linjaa rajoituksista seuraavan kerran pääsiäisen jälkeen.

Muut rajoitukset pysyvät ennallaan ja ovat seuraavat:

-Vuonna 2001 ja sitä ennen syntyneiden harrastustoiminta on tauolla sisätiloissa. Myös yläkouluikäisten eli 2007 ja sitä ennen syntyneiden harrastustoiminta on tauolla. Tauko koskee harjoituksia, kilpailuja, pelejä ja turnauksia.

-Koulujen liikuntasalit, uimahallin liikuntasalit ja liikuntahallit ovat käytettävissä alakouluikäisten (2008 ja sitä nuorempien) harrastusryhmille. Osallistujamäärä on enintään 20 henkilöä yhdessä tilassa. Liikuntahalli on mahdollista jakaa väliverhoilla erillisiksi tiloiksi, jolloin jokaisessa lohkossa on erillinen 20 henkilön rajoitus. Harjoitusryhmät ja niiden ohjaajat eivät saa sekoittua keskenään. Kilpailujen, pelien ja turnausten järjestäminen ei ole mahdollista.

-Uimahalli ja uimahallin kuntosali pysyvät suljettuina. Ainoastaan päiväkotien ja koulujen uinninopetus sekä allaskuntoutus jatkuvat.

-Jäähalli pysyy suljettuna eikä sitä avata enää tällä kaudella.

-Kontiopuiston liikuntahallin, Jäppilän ja Virtasalmen kuntosalit on suljettu.

-Urheiluakatemian toiminta on tauolla.

-Perhevuorot jatkuvat. Tarvittaessa vuorojen väliin aikataulutetaan tyhjiä välivuoroja, jotta perheet eivät kohtaa liikuntatiloissa ja ilmanvaihto ehtii vaikuttaa.

-Ulkoliikuntapaikat ovat kaikkien käytettävissä. AVI:n määräyksen mukaisesti on kuitenkin voimassa 6 hengen kokoontumisrajoitus, joka koskee myös ulkotiloja. 6 hengen rajoitus kestää 22.4.2021 saakka.

-Ammatikseen ja maajoukkuetasolla urheilevat sekä sm-kilpailuihin tai lajiliiton valintajärjestelmän kautta kansainvälisiin kilpailuihin valmistautuvat urheilijat voivat tehdä yksilöharjoittelua sisäliikuntatiloissa. Ryhmämuotoinen toiminta ei ole mahdollista.

 

Liikuntapaikoilla asioivien tulee noudattaa seuraavia terveysturvallisuussääntöjä:

-Sisäliikuntatiloihin vain joukkueen valmentajat ja huoltajat. Ei vanhempia liikuntakiinteistöjen sisätiloihin.

-Harjoituksiin saattajien lähikontaktit vältetään.

-Valmentajat ja huoltajat käyttävät kasvomaskeja sisätiloissa.

-Turvavälit pidetään myös liikuntatilojen piha-alueilla.

-Huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta liikuntapaikoilla.

[ssba]