Pyöräile virtuaalilaseilla Vedenjakajalla

3.6.2019

Pyöräile virtuaalilaseilla Vedenjakajalla

Kesäkuun ensimmäisen viikon aikana pyöräilyä VedenjakajaReitistöllä pääsee kokeilemaan myös virtuaalisesti. Pieksämäen uimahallilla on tiistaista alkaen VR-lasit, eli virtuaalilasit ja vastukseen kiinnitetty polkupyörä, joiden avulla voi vaivattomasti kokeilla, millaista on pyöräillä Vedenjakajalla.

VR-laseissa pyörii neljästä eri kohdasta VedenjakajaReitistöä 360°-kameralla kuvattu video, joka kestää noin 2,5 minuuttia. Virtuaalilaseilla pääsee pyöräilemään pienen pätkän Kukkarojärven kierroksella, Nikkarilassa ja Salvosenmäen voimapolulla.

Virtuaalisesti Vedenjakajalla polkiessa voi ihailla maisemia, eikä ylämäetkään rasita liiaksi, kun polkea tarvitsee vain fiiliksen vuoksi. VR-lasien kanssa pyöräily on kokemus jo itsessään, mutta parhaiten se toimii eräänlaisena maistiaisena siitä, millaisia reittejä Vedenjakajalla on.

– Kaikki paikallisetkaan eivät ole ehtineet vielä jokaiselle reitille, puhumattakaan matkailijoista, joille reitistö ei ole vielä entuudestaan tuttu. VR-lasien avulla pystyy nopeasti tutustumaan reittitarjontaan ja löytämään omat suosikkinsa, kertoo VedenjakajaReitistön markkinointhankkeessa työskentelevä Markus Sjöberg.

Virtuaalipyöräily on osa VedenjakajaReitistön markkinointihanketta, ja sillä on pyritty herättämään kiinnostusta VedenjakajaReitistöä kohtaan erilaisilla messuilla ja tapahtumissa.

– VR-pyöräily on ollut todella suosittu vetonaula messuilla. Vastaavaa ei ole muilla alueilla tehty. Moni tosin aikoi ottaa mallia toteutuksestamme, Sjöberg sanoo.

Virtuaalipyöräily on avoinna 4.-7. kesäkuuta kello 9-15 välillä.

[ssba]