Turvalliset toimintatavat sisäliikuntatiloissa

25.8.2020

Turvalliset toimintatavat sisäliikuntatiloissa

Turvalliset toimintatavat sisäliikuntatiloissa

-Käyttäjillä tulee olla käytössä esim. Nimenhuuto-sivusto tai vastaava. Vaihtoehtona kirjallinen lista vuorolla kävijöistä. Tartuntaketju pitää olla selvitettävissä. Kirjalliset listat tulee säilyttää 14vrk, jonka jälkeen ne pitää tuhota.
Huomioi turvalliset siirtymätilanteet. Tilaan tultaessa ja poistuttaessa tulee huomioida turvavälit ja etteivät kulkuväylät ruuhkaudu.
-Omalle vuorolle mennään vasta, kun vuoro alkaa.
-Seurojen tulee hankkia omat käsidesit ja desinfiointiaine yhteiskäytössä oleville välineille. Yhteiskäytössä olevat välineet tulee desinfioida.
-Yhteisiä pukuhuoneita ja suihkutiloja ei suositella käytettäväksi.
-Kaikki tilojen käyttäjät sitoutuvat huolelliseen hygieniaan.
-Kädet tulee pestä ja desinfioida liikuntatilaan tullessa ja poistuttaessa
-Harjoituksiin ei saa tulla, jos henkilöllä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Urheilutalolle ja Kontiopuiston liikuntahallille tulee käsidesiautomaatit liikuntatoimelta.

Kontiopuiston liikuntahalli: Sisääntulo ja poistuminen tapahtuu samoista ovista välttäen ruuhkautumista. Turvavälit tulee huomioida. Tilaan tulevat harjoittelijat eivät saa käyttää samaa pukuhuonetta, jossa on jo edellisellä vuorolla olevia harjoittelijoita.

Sport Pieksämäki (sport.pieksamaki.fi) toimii liikuntatoimen tiedotuskanavana. Täältä löydät tiedotteita ja esim. tilavarauksiin liittyviä ohjeita.

Liikuntatilat tulevat olemaan avoinna Julius-kalenterissa myös lomaviikoilla. Lomaviikkojen vuoroja ei jaeta erikseen, vaan ne tulevat vakiovuorojen perusteella. Vuorot tulee perua, jos niillä ei ole käyttöä. Loma-aikoina myös koulujen salit ovat käytössä (pois lukien kesäloma). Huomaa koulujen salien käytössä, ettei muihin tiloihin tule pyrkiä, sillä hälytys aiheuttaa mittavan kulun maksettavaksi. Lomaviikoilla liikuntatiloissa ei ole siivousta eikä huoltotoimia, joten käyttäjien tulee pitää itse huolta siisteydestä.

Uusi hinnasto alla liitteissä. Vuorot ovat jatkossa tuntiperusteisia ja kausimaksut siis poistuvat. Ellei vuoroilla ole käyttöä, ne tulee perua ajoissa, jotta joku muu voi varata vuoron. Vuoron peruutukset viimeistään 4 päivää ennen kyseistä vuoroa. Jälkikäteen käyttämättömiä vuoroja ei hyvitetä.

Jatkossa nopeaa viestimistä (esim. korona muutokset) varten pyydämme seurojen yhteyshenkilöitä kokoamaan sähköpostilistan. Sähköpostilistaan henkilöt, joille haluatte tiedon esim. seurapalavereista ja tilavarauksiin liittyvistä asioista. Kaikkia seuran ohjaajia/valmentajia ei siis tähän listaan kannata laittaa. Sähköpostilistan lähetys sport.tilojenvaraus@pieksamaki.fi. Kiitos.

Hyvää alkanutta syyskautta,

Liikuntatoimi
Liikuntapalvelupäällikkö Jari Honkanen 040 788  4426 jari.honkanen@pieksamaki.fi
Laskutus ja tilavaraukset 040 676 4780 sport.tilojenvaraus@pieksamaki.fi
Liitteet:

Turvalliset toimintatavat sisäliikuntatiloissa.pdf

Liikuntatilojen hinnasto 1.8.2020 alkaen.pdf

 

[ssba]