Pieksämäen urheilugaala 2023

7.2.2024

Pieksämäen urheilugaala 2023

Vuoden 2023 talkoolaisiksi valittiin Nuuvin majan talkoolaiset ja Pieksän Latu/ Metsähotelli

Nuuvin majan talkoolaiset

Vuoden 2023 talkoolaisiksi valittiin Nuuvin talkooväki, joka paljasti majan olevan hiihtoväen taukopaikka, ei yksityishuvila. Maja tarjoaa tulisijan, biovessat, ja laavun. Talkoolaiset rakensivat myös yli 10 km latupohjaa ja 56 ojasiltaa. Projekti alkoi 2010, ja majan suunnitteli Arkkitehtitoimisto Art Michael. Kaupunki maksoi paikallisten työntekijöiden, Laukkarisen veljesten, työn. Latupohjat ulottuvat Nuuvinlahdesta Uuhilammelle. Nuuvin Maja on tuonut iloa hiihtäjille ja ulkoilijoille 10 vuotta. Kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta nimesi heidät Vuoden 2023 talkoolaisiksi yhdessä Pieksän Ladun kanssa. Kuitenkin, huoli tulevaisuudesta herää, kun puolet talkoolaisista on jo kuollut, ja uusien tekijöiden tarve on ilmeinen.

Lue koko juttu: Nuuvin talkooväki valittiin Vuoden 2023 talkoolaisiksi | Urheilu | Pieksämäen Lehti (pieksamaenlehti.fi)

Pieksän Latu/ Metsähotelli

Suomen Ladun Nuku yö ulkona -kampanja huipentui historialliseen tapahtumaan, kun Pieksämäen Partaharjulle kohosi Suomen suurin Metsähotelli. Suomen Ladun ja paikallisen Pieksän Ladun järjestämä tapahtuma juhlisti myös Suomen Luonnon päivää, joka oli samalla liputuspäivä.

Metsähotelli tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden yöpyä luonnon helmassa. Tapahtuma oli osa Suomen Ladun kampanjaa, joka rohkaisi suomalaisia viettämään viikonloppunsa ulkona. Metsähotellin asukkailta ei vaadittu omia varusteita, mikä madalsi retkeilykynnystä ja loi turvallisuuden tunnetta.

 

Vuoden liikuttajaksi valittiin Pieksämäen Ohiheittäjät

Ryhmä perustettiin vuonna 2014 ja muuttui Pieksämäen Palloilijoiden frisbeegolfjaostoksi vuonna 2015. Jäsenmäärä kasvanut 39:stä 78:aan. Ohiheittäjät aloitti Hiekanpään puistossa, mutta sai oman radan Partaharjuun vuonna 2015. Iso Parta -kilpailutapahtuma järjestettiin kahdeksan vuotta, mutta oli tauolla kesällä 2023. Partaharjun rata oli erityisen suosittu koronavuosina, keräten kesäkaudella 2022 peräti 18 000 heittäjää. Vuosi sitten avattiin talvirata, ja haaveissa on saada valaistus radalle. Tulevaisuudessa harkitaan uutta rataa Naarajärvelle tai Kontiopuistoon, jotta harrastus olisi mahdollista myös talvella kävellen tai pyörällä.

 

Vuoden urheilijat 2023 Antti Kaksonen (500€) ja Maisa Kyröläinen (500€)

Antti Kaksonen – Maastopyöräenduro

Kaksonen on ansioitunut saavuttamalla SM-hopeamitalit hardtail-luokasta vuosina 2022 ja 2023.

Kaksonen, joka on maastopyöräilyn intohimoinen harrastaja ja aidosti yllättynyt saamastaan huomionosoituksesta.

Maastopyöräenduro on vaativa laji, jossa kilpaillaan monipuolisilla poluilla, pääasiassa alamäkeen.

Kaksonen harjoittelee sulan maan aikana peruskuntoaan Vedenjakajareitistöllä ja testaa taitojaan alamäkiajossa Jyväskylän Laajavuoressa. Hän kiittää Vedenjakajareitistön polkuverkostoa ja kertoo, että siellä näkee paljon pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä.

Lue koko juttu: Maastopyöräenduron taitaja palkittiin Pieksämäen vuoden 2023 urheilijan tittelillä | Paikalliset | Pieksämäen Lehti (pieksamaenlehti.fi)

Maisa Kyröläinen – Lentopallo

Kyröläinen voitti viime kesänä tyttöjen U16-sarjan beach volleyn SM-kultaa parinsa Ellinoora Tuomisen kanssa. He pelasivat kolme SM-kiertueen turnausta, voittaen kaksi ja sijoittuen yhden kerran toiseksi. Kyröläinen iloitsi yllättävästä menestyksestä, huomioituaan heidän olleen turnauksen nuorin pari.

Lentopallon parissa Kyröläinen on myös vakuuttanut. Hän aloitti lentopallon kuusivuotiaana Pieksämäen Tsempissä ja pelaa tällä hetkellä sekä Tsempin B-tytöissä että naisten kilpajoukkueessa. Hänet valittiin myös lentopallon U16-tyttöjen maajoukkuerinkiin.

Kyröläinen, jonka suvussa lentopallon perinne on vahva, tietää molempien lajien täydentävän hyvin toisiaan. Hän tunnetaan monipuolisesta pelityylistään ja korostaa beach volleyn fyysisempää puolta, kun taas lentopallo tarjoaa mahdollisuuden pelata omalla tasolla parempien pelaajien kanssa.

Lue koko juttu: Maisa Kyröläisen nousujohteinen urheilu-ura palkittiin | Paikalliset | Pieksämäen Lehti (pieksamaenlehti.fi)

 

Stipendit

Kari Tarkiainen – Painonnosto

Minna Aarniokoski – Tennis

Jenni Immonen – Painonnosto

Rainer Karhunen – Voimanosto

Jorma Manninen – Painonnosto

 

Onnittelemme kaikkia palkittuja!

 

[ssba]